Infektuar: 17560|Shëruar: 14923|Vdekur: 662

Specialja e akuzon Haradinajn për shpërndarjen e dosjeve në tri konferenca për media

Dhomat e Specializuara të Prokurorisë së Hagës kanë dhënë detaje shtesë lidhur me arsyet e arrestimit të nënkryetarit të Organizatës së Veteranëve të Luftës, Nasim Haradinaj.

Në fletë-arrestin e publikuar nga Haga, përmenden tri konferencat për shtyp ku ishte i pranishëm Haradinaj, e ku ai njoftoi për ardhjen e dosjeve të Speciales nga një person i panjohur, nga ku më pas i shpërndau ato.

“Ekziston një dyshim i bazuar se Nasim Haradinaj (“Z. Haradinaj”) është penalisht përgjegjës për përpjekjen për të kryer veprën e frikësimit gjatë procedurave penale, në përputhje me nenin 387 të Kodit Penal. Konkretisht, ekziston një dyshim i bazuar se Z. Haradinaj mbajti tre konferenca për shtyp në 7, 16 dhe 22 Shtator 2020, ku ai shpërndau ose vuri në dispozicion ndryshe për media informacione dhe dokumente konfidenciale dhe jopublike në lidhje me punën e Prokurorisë së Specializuar , përmendur me emër dëshmitarë të caktuar (potencialë) dhe dha informacion në lidhje me vendbanimin e tyre dhe detaje të tjera personale. Kjo sjellje përbën një kërcënim serioz ose mjete të tjera të detyrimit për të nxitur një person tjetër nga dhënia e një deklarate ose për të bërë një deklaratë të rreme”, thuhet aty.

“Ekziston gjithashtu një dyshim i bazuar se z. Haradinaj është penalisht përgjegjës për kryerjen e veprës së hakmarrjes, në përputhje me nenin 388 të Kodit Penal. Konkretisht, ekziston një dyshim i bazuar se Z. Haradinaj mbajti tre konferenca shtypi në 7, 16 dhe 22 Shtator 2020, ku ai shpërndau ose vuri në dispozicion ndryshe për media informacione dhe dokumente konfidenciale dhe jopublike në lidhje me punën e Prokurorisë së Specializuar , përfshirë emrat dhe detajet personale të dëshmitarëve (të mundshëm), duke i ekspozuar kështu këta individë ndaj kërcënimeve të mundshme për sigurinë e tyre. Kjo sjellje përbën një veprim të dëmshëm me qëllim të hakmarrjes për sigurimin e informacionit të vërtetë për Task Forcën Speciale Hetuese dhe / ose Zyrën e Prokurorit Specialist në lidhje me kryerjen e pretenduar të veprave penale. 3. Për më tepër, ekziston një dyshim i bazuar se z. Haradinaj është penalisht përgjegjës për kryerjen e veprës penale të shkeljes së sekretit të procedurave, në përputhje me nenin 392 të Kodit Penal. Konkretisht, ekziston një dyshim i bazuar se Z. Haradinaj mbajti tre konferenca shtypi në 7, 16 dhe 22 Shtator 2020, ku ai shpërndau ose vuri në dispozicion ndryshe për media informacione dhe dokumente konfidenciale dhe jopublike në lidhje me punën e Prokurorisë së Specializuar , përfshirë emrat dhe detajet personale të dëshmitarëve (të mundshëm)”, thuhet në pretendimet e Prokurorisë së Specializuar.

Në këto rrethana, Specialja e ka parë si urgjente kërkesën për arrestimin e Haradinajt dhe paraburgimin e tij.

LITERAL.MEDIA

Lajmet e fundit

Të rekomanduara

Ekonomi
Teknologji
Opinione
Take Me Top
Aktualitete Hulumtime Ekonomi Sport Shëndetësi Teknologji Opinione Rozë Kulturë Dossier 1001