Infektuar: 17560|Shëruar: 14923|Vdekur: 662

Shumë shpejt Kosova do ta ketë Gjykatën për krime komerciale


Çështjet komerciale shumë shpejt do të kenë një adresë të veçantë.

Këto probleme, pritet që të drejtohen në një Gjykatë Komerciale.

E për themelimin e këtij organi, Ministria e Drejtësisë tani më ka themeluar një grup punues, i cili do të shqyrtoj draftin fillestar të saj.

Këtë e bëri të ditur, në një përgjigje për shkrim, zëvendës ministri i këtij dikasteri, Florian Dushi.

Ky tutje tregoi edhe procedurat që do të ndermirën tani e tutje në lidhje me këtë proces.

Themelimin e kësaj Gjykate e mirëpret edhe ish ministri i drejtësisë, Abelard Tahiri.

Tahiri shprehet optimist që projektligj të procedohet sa më shpejtë në kuvendin e Kosovës.

Dhe një gjë të tillë, pohon se do të përkrahet edhe nga partia e tij.

Hartimi i këtij projektligji, po mirëpritet edhe nga shoqëria civile.

Nga IKD thonë që formimi i kësaj gjykate, do të ishte mesazhi më i mirë për bizneset vendore e për investitorët e huaj.

Gjykata Komerciale do të trajtoj të gjitha çështjet ekonomike dhe konfliktet administrative në kontestet ekonomike.

Ndërsa do të ketë juridiksion territorial në të gjithë Republikën e Kosovës, ndërkohë selia e saj do të jetë në Prishtinë.

LITERAL.MEDIA

Lajmet e fundit

Të rekomanduara

Ekonomi
Teknologji
Opinione
Take Me Top
Aktualitete Hulumtime Ekonomi Sport Shëndetësi Teknologji Opinione Rozë Kulturë Dossier 1001