Infektuar: 39057|Shëruar: 24427|Vdekur: 1005

Njerëzit ende po e përdorin fjalëkalimin “123456”

Kur bëhet fjalë për përditësim të fjalëkalimeve – zakonet s’ndryshojnë.

Edhe pse është viti 2020, dhe njerëzit konsiderohet të jenë të vetëdijesuar për rreziqet online, ata ende po vazhdojnë të përdorin fjalëkalimet më të lehta për t’u thyer “123456789”, fjalën “password” dhe “iloveyou”.

Në mesin e 200 fjalëkalimeve më të këqija, “123456” është më i përdoruri më 2020, me rreth 2.5 milionë që e kanë vendosur atë, sipas një kompanie që merret me menaxhim të fjalëkalimeve, “NordPass”.

Për listën e 10 fjalëkalimeve më të përdorura kompania ka përdorur një databazë prej 275 milionë fjalëkalimesh:

1. 123456

2. 123456789

3. picture1

4. password

5. 12345678

6. 111111

7. 123123

8. 12345

9. 1234567890

10. senha

LITERAL.MEDIA

Lajmet e fundit

Të rekomanduara

Ekonomi
Opinione
Take Me Top
Aktualitete Hulumtime Ekonomi Sport Shëndetësi Teknologji Opinione Rozë Kulturë Dossier 1001