Infektuar: 17414|Shëruar: 14868|Vdekur: 660

Muzeu madrilen tërheq pikturën kur zbuloi autorin

artiste andaluziane me emrin Concepcion Mejia de Salvador, transmeton KOHA shkrimin e Reuters.

E shfaqur me mburrje në dhomën e saj, piktura me plot gërvishtje, e cila paraqet tri gra duke punuar që shikojnë drejt një plaku që me pikëllim përshëndetet me një djalosh, ishte paraparë të theksonte margjinalizimin historik të artisteve femra.

Por bloggerja e artit, Concha Diaz ka qenë menjëherë dyshimtare për autorësinë e pikturës dhe ka ndjekur gjurmët e shënimeve historike për të zbuluar identitetin e vërtetë të veprës: “Largimi i ushtarit” nga Adolfo Sanchez Mejia.

Duke sjellë dromcën e fundit, aty mund të dallohet nënshkrimi i artistit në këndin e djathtë të poshtëm.

Duke falënderuar Diazin për punën e saj, muzeu “Prado” ka thënë se gabimi nënvizoi nevojën për kërkime më të thelluara për artistet femra nga shekujt e kaluar.

LITERAL.MEDIA

Lajmet e fundit

Të rekomanduara

Ekonomi
Teknologji
Opinione
Take Me Top
Aktualitete Hulumtime Ekonomi Sport Shëndetësi Teknologji Opinione Rozë Kulturë Dossier 1001