Infektuar: 39057|Shëruar: 24427|Vdekur: 1005

Komuna e Obiliqit përkrah bizneset që janë përballur me vështirësi gjatë pandemisë Covid-19

Kryetari i Obiliqit, Xhafer Gashi, sot ka mbajtur takim me përfaqësuesit e bizneseve të vogla, të mesme dhe gastronomitë që operojnë në komunën e Obiliqit.

Në këtë takim ai njoftoi të pranishmit me vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës lidhur me Programin e rimëkëmbjes ekonomike, nga i cili komuna e Obiliqit ka përfituar 290,530.18€. Këto mjete janë dedikuar për sektorët më të prekura nga pandemia Covid-19: shëndetësia, bujqësia dhe ekonomia.

Për të gjitha bizneset e vogla dhe të mesme, individuale dhe gastronomitë, komuna e Obiliqit ka ndarë 130.000.00€, ndërsa për sektorin e bujqësisë 70,580.00€, në total 200,580.00€.

Në kuadër të këtij programi për rimëkëmbje, komuna e Obiliqit ka ndarë vlerën prej 90,000.00€ për sektorin e shëndetësisë të dedikuara për testime serologjike.

LITERAL.MEDIA

Lajmet e fundit

Të rekomanduara

Ekonomi
Opinione
Take Me Top
Aktualitete Hulumtime Ekonomi Sport Shëndetësi Teknologji Opinione Rozë Kulturë Dossier 1001