Infektuar: 68452|Shëruar: 59129|Vdekur: 1608

Këtu mund ta shikoni zbritjen e NASA-së në Mars sonte

Nasa është gati të provojë një ulje të guximshme dhe të rrezikshme njëkohësisht në planetin Mars.

Sonda ‘Perseverance’ do të ulet poshtë atmosferës në sipërfaqen e planetit të kuq. Nëse ulet me sukses, kjo sondë do të kërkojë prova për jetë dhe madje mund të ofrojë dëshmitë e para se alienët ekzistuan në planetin e kuq, transmeton Lajmi.net.

Megjithatë, ulja mund të dështojë. 19 sonda kanë tentuar të ulen në Mars – dhe vetëm tetë prej tyre ia kanë dalë me sukses. Kështu, e gjithë kjo ngjarje do të jetë e mirë për t’u parë.

E gjithë ngjarja do të transmetohet live në kanalet zyrtare të saj. Përgjatë transmetimit, shkencëtarët e Nasa-së do të ofrojnë informacione të detajuara rreth udhëtimit, kontekstit të tij dhe çfarë planifikon të arrijë.

Transmetimin mund ta shikoni në kanalin e Nasa-së në YouTube dhe në faqen zyrtare të saj.

LITERAL.MEDIA

Lajmet e fundit

Të rekomanduara

Ekonomi
Teknologji
Hulumtime
Opinione
Take Me Top
Aktualitete Hulumtime Ekonomi Sport Shëndetësi Teknologji Opinione Rozë Kulturë Dossier 1001