Infektuar: 14763|Shëruar: 11784|Vdekur: 601

Studim – kujdesi për nipërit tuaj mund të rrisë jetëgjatësinë tuaj

Ekziston një thënie e vjetër e lezetshme që thotë se nipërit janë shpërblimi i Zotit për të mos i vrarë fëmijët tuaj“.

Sigurisht, është vetëm pak humor i errët dhe nuk duhet ta marrim seriozisht, por fraza ka një pikë që nipërit dhe mbesat janë shpërblim. Pak gjëra janë po aq shpërblyese dhe argëtuese sa të kaloni kohë me nipërit tuaj.

Tani, një studim ka zbuluar një arsye tjetër të mirë për të kaluar kohën me anëtarët tuaj të vegjël të familjes – kjo zgjat jetën,

Sipas një raporti të botuar në revistën Evolution and Human Behaviour, i cili ka marrë informacione në Berlin, kujdesi për fëmijët mund të rrit jetëgjatësia e një personi.

Studiuesit kryen studimin duke anketuar 500 njerëz të moshës 70-vjeç ose më të vjetër. Studiuesit zbuluan se pjesëmarrësit që rregullisht duhej të kujdeseshin për nipërit e tyre kishin një rrezik më të ulët vdekjeje sesa ata që nuk kalonin kohë duke u kujdesur për fëmijët e vegjël.

Me fjalë të tjera, mund të jetë një ide e mirë që të planifikoni një vizitë sa më shpejt te nipërit tuaj.

Sidoqoftë, është e rëndësishme të theksohet se kjo vlen për njerëzit që nuk kishin kujdestarinë parësore të fëmijës – studimi përfshinte vetëm njerëz që vepronin si babagjyshë herë pas here.

Kur pensionoheni, është akoma e rëndësishme të mbani veten të zënë dhe të ndjeheni të nevojshëm, sepse ajo gjë që keni bërë për ndoshta 40 vjet të jetës suaj nuk është më atje.

Sidoqoftë, kjo nuk është një gjë e keqe, thjesht duhet të mësoni se si të zhvendosni fokusin tuaj dhe të merrni projekte të reja, si kujdesi për nipërit tuaj për shembull.

LITERAL.MEDIA

Lajmet e fundit

Të rekomanduara

Ekonomi
Opinione
Take Me Top
Aktualitete Hulumtime Ekonomi Sport Shëndetësi Teknologji Opinione Rozë Kulturë Dossier 1001