Infektuar: 1067|Shëruar: 844|Vdekur: 30

Këto janë fjalëkalimet më të lehta për tu hakuar

Mbajtja e të fjalëkalimeve të ndryshme mund të jetë një problem modern i botës.

Është një problem jashtëzakonisht i rëndësishëm dhe në vitin 2017 rreth 17 milion banorë në Mbretërinë e Bashkuar ishin viktima të krimit në internet, me rreth 130 miliardë fjalëkalime të vjedhura, përfshirë sulmet në “email, rrjetet sociale, llogari bankare dhe lojëra në internet”.

Një studim ka zbuluar fjalëkalimet më të zakonshme dhe pikturon një pamje shqetësuese të përdoruesve të internetit dhe krimit në internet.

Një numër shqetësues i njerëzve po përdornin disa fjalëkalime shumë të dukshme.

Pesë fjalëkalimet më të zakonshme:

  1. 123456
  2. 123456789
  3. qwerty (q , w , e , r , t, y)
  4. Fjalëkalimi
  5. 1111111

Nëse jeni të shqetësuar se a mund të ketë qenë hakuar fjalëkalimi juaj apo jo, vizitoni Have I Been Pwned, një sit i krijuar për të informuar njerëzit për aktivitetin e dyshimtë në llogaritë e tyre në internet.

LITERAL.MEDIA

Lajmet e fundit

Të rekomanduara

Ekonomi
Hulumtime
Opinione
Take Me Top
Aktualitete Hulumtime Ekonomi Sport Shëndetësi Teknologji Opinione Rozë Kulturë Dossier 1001