Infektuar: 184|Shëruar: 30|Vdekur: 6

Kamerierja robot në Afganistan

Një restorant në Kabul është duke ofruar një shërbim unik.

Mysafirët shërbehen nga një robot Android me emrin Timea. Ajo është e programua të flasë në gjuhë angleze, dari dhe pashto.

Prej debutimit të saj, ajo ka marrë vëmendje të jashtëzakonshme prej fillimit të këtij viti.

Faisal Safi, klient në këtë restorant ku shërben Timea, thotë se njerëzit shkojnë edhe për ta parë vetëm se si ajo shërben ushqim.

“Është diçka e re dhe moderne”, thotë ai.

Megjithatë, disa kritikë mendojnë se restoranti është duke u zëvendësuar punëtorët. Por, menaxheri Mohammad Radi Sherzad, thotë se nuk është ajo çështja.

“Është kolege shumë e mirë”, u shpreh ai, duke shtuar se është teknologji e përdorshme njëjtë si kompjuterët, loptopët, telefonat dhe kamerat.


LITERAL.MEDIA

Lajmet e fundit

Të rekomanduara

Hulumtime
Opinione
Take Me Top
Aktualitete Hulumtime Ekonomi Sport Shëndetësi Teknologji Opinione Rozë Kulturë Dossier 1001