Infektuar: 107557|Shëruar: 105652|Vdekur: 2245

Hudhra, ilaq për dhimbje të veshit!

Një nga problemet që shkakton siklet për shëndetin tonë janë dhimbjet e veshit.

Kjo dhimbje e bezdisshme ndikon në punën tonë dhe punën e shkollës, si dhe në momentet tona të kohës së lirë dhe relaksimit. Sidoqoftë, për fat të mirë ka disa mjete juridike në shtëpi që mund të ndihmojnë në zvogëlimin e tij.

Në Bright Side kanë dhënë disa këshilla që mund të lehtësojnë dhimbjen e veshit. Mos harroni të konsultoheni me një mjek përpara se t’i vini në praktikë.

Shkaku më i zakonshëm i një dhimbje veshi është otiti akut (AOM). Kjo gjendje prek kryesisht fëmijët, dhe ndodh kur tubi Eustachian është i bllokuar. Obstruksioni shkakton akumulimin e lëngjeve në zgavrën e veshit, duke rezultuar në inflamacion dhe një infeksion të veshit të mesëm. Shkaqe të tjera të këtij lloji të dhimbjes janë dylli i tepërt i veshit, problemet e dhëmbëve, infeksioni i sinuseve ose i fytit, dëmtimi për shkak të ndryshimeve të presionit dhe bluarja e dhëmbëve.

Edhe pse, mund të jetë dobësues dhe të ndërhyjë në jetën tonë të përditshme, antibiotikët nuk janë gjithmonë të nevojshëm për të trajtuar dhimbjen. Disa nga burimet e shqetësimit nuk janë me origjinë bakteriale ose për shkak të infeksioneve, dhe ka disa ilaçe shtëpiake ose veprime që mund të përdorni për të provuar të zvogëloni sikletin.

Për shumë vite, hudhra është përdorur si një ndihmë për të lehtësuar dhimbjen dhe për të parandaluar infeksionet, falë vetive të saj anti-inflamatore dhe antimikrobiale. Për të qetësuar dhimbjen dhe siklet, thithni hudhrën e grimcuar në vajin e susamit për disa minuta. Pastaj tendosni atë dhe aplikojeni në kanalin e veshit.

Fasha të nxehta ose të ftofta

Pako të nxehta pako të ftohta mund të përdoren për të lehtësuar dhimbjen. Vendosini ato në veshin tuaj për 10 minuta në të njëjtën kohë, duke alternuar në mes të nxehtit dhe të ftohtit. Ju gjithashtu mund të përdorni ose kompresa thjesht të nxehta ose thjesht të ftohta, dhe jo temperatura alternative. Kjo metodë mund të përdoret tek të rriturit dhe fëmijët, duke pasur kujdes që të mos aplikoni akull direkt në veshët e fëmijëve. Nxehtësia e jastëkut të ngrohjes gjithashtu nuk duhet të ndizet shumë e lartë ose të lihet brenda natës. Fëmijët nuk duhet të përdorin kurrë këtë metodë pa mbikëqyrjen e të rriturve.

LITERAL.MEDIA

Lajmet e fundit

Të rekomanduara

Hulumtime
Opinione
Take Me Top
Aktualitete Hulumtime Ekonomi Sport Shëndetësi Teknologji Opinione Rozë Kulturë Dossier 1001