Infektuar: 10987|Shëruar: 6506|Vdekur: 373

Ekskluzive (Dokument): Komuna e Prishtinës keqpërdorë hiç më pak se 220,000 euro

Literal Media, përmes sistemit elektronik të prokurimit, merr vesh se Komuna e Prishtinës ka keqpërdorur hiç më pak se 220,000 euro. Për të realizuar këtë keqpërdorim Komuna e Prishtinës, më 21 gusht 2019, kishte vendosur të investoj në aparate CDM (Card Document Machine) të njohura si E-kioska për dhënien e dokumenteve të gjendjes civile. Për këtë proces ka zgjedhur procedurë të negociuar, pa publikim të njoftimin për kontratë, për çka ka përzgjedhur një kompani që fare nuk ka përvojë në këtë fushë dhe është e themeluar tek në fund të muajit maj të vitit 2018.

Pra, Komuna e Prishtinës, e cila “fiton” çmime për transparencë del se për të realizuar keqpërdorimin në fjalë, qëllimisht ka ndërmarrë veprime jo transparente, si: a) Mos publikimi i njoftimit për kontratë e që rrjedhimisht nuk ka lejuar konkurrencë të hapur, përkundër që është detyrim ligjor b) Maskimi i titullit të kontratës, nga e-Kioskë që i emëronte në të kaluarën, tani i ka emëruar “Card Document Machine”, c) Mos përfshirja e projektit në Ligjin për Buxhetin e vitit 2019 ose e ka maskuar duke e futur brenda ndonjë projekti tjetër.

Sipas hulumtimeve të Literal Media del se:

Komuna e Prishtinës i ka blerë së paku 60,000 euro më shtrenjtë sesa të njëjtat do të bliheshin në treg, nëse procedura e prokurimit do të ishte e hapur dhe do të i nënshtrohej konkurrencës.

Në këtë shteg mund të gjeni njoftimin për nënshkrim të kontratës.

Sipas burimeve të Literal Media rezulton se Komuna e Prishtinës këtij keqpërdorimi i kishte paraprirë me aranzhimin e një hulumtimi mbi gjendjen e e-kioskave nëpër komunat e Kosovës, i cili ishte përkujdesur që gjatë kohës sa Komuna e Prishtinës ishte në realizim të keqpërdorimit të parasë publike ta prezantoj atë si më të suksesshmen përballë tjerave.

Foto: E-Kioska e Komunes se Prishtines

Kujtojmë se Komuna e Prishtinës udhëhiqet nga Shpend Ahmeti i Partisë Social Demokrate (PSD) e cila u themeluar pas daljes së grupit të tij nga Vetëvendosje! Që tani po pritet ta themeloj Qeverinë e Kosovës për mandatin e radhës, ndërsa kandidatët e PSD-së dështuan të futen në Parlamentin e Kosovës

LITERAL MEDIA

LITERAL.MEDIA

Lajmet e fundit

Të rekomanduara

Teknologji
Opinione
Take Me Top
Aktualitete Hulumtime Ekonomi Sport Shëndetësi Teknologji Opinione Rozë Kulturë Dossier 1001