Infektuar: 170|Shëruar: 24|Vdekur: 4

E pabesueshme, shkencëtarët krijojnë thjerrëza të cilat me dridhje syri mund të qartësojnë imazhin

Mbase së shpejti do të mundemi të kemi thjerrëza të këtilla.

A do të kishit besuar sikur t’ju kishim thënë që janë punuar thjerrëza të cilat me ndihmën e një dridhjeje syri mund të qartësojnë atë që gjendet para nesh?

Për këtë zbulim impresionues meritën e kanë shkencëtarët nga San Diego. Ata kanë bërë thjerrëza të buta biomimetike, të cilat mund të kontrollojnë sinjalin elektrookulografik.


Kjo do të thotë që reagojnë në lëvizje të syrit, andaj kështu është e mundur që me dridhje syri apo me shikim anash të qartësojë apo të mprehin imazhin.

Ky projekt tani për tani është në fazë testuese, mirëpo krijuesit e kësaj arritjeje të pabesueshme shpresojnë që së shpejti ta perfeksionojnë projektin dhe që të jetë e mundshme të blihen thjerrëza të këtilla.

LITERAL.MEDIA

Lajmet e fundit

Të rekomanduara

Hulumtime
Opinione
Take Me Top
Aktualitete Hulumtime Ekonomi Sport Shëndetësi Teknologji Opinione Rozë Kulturë Dossier 1001